портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 31 березня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Старший лейтенант Віктор Сушков загинув 20 березня 2022 року, захищаючи місто Охтирка на Сумщині. Йому було 30 років.

Віктор – уродженець міста Єнакієвого. Закінчив магістратуру Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба за спеціальністю «Озброєння та військова техніка».

Поза службою цікавився спортом і технікою. Був призером місцевих і всеукраїнських змагань з кросфіту. Віктор також виборов бронзу у другому Всеукраїнському чемпіонаті з функціонального багатоборства Збройних сил України 2017 року. Того ж року посів перше місце серед силових структур Харкова з кросфіту.

Після російського вторгнення у 2014 році чоловік свідомо обрав шлях військового. Служив в одній із військових частин на Дніпропетровщині. Брав участь в антитерористичній операції. Мав позивний Сухар.

Після 24 лютого Віктор Сушков знову став на захист рідної землі. Служив командиром взводу управління 1039-го окремого зенітного ракетного полку ППО Сухопутних військ ЗСУ. Захищав місто Охтирку Сумської області в період найгарячіших боїв.

20 березня 2022 року старший лейтенант Сушков наніс удар по російському літаку, але не збив його. Через дві години ворожі літаки повернулися. Віктор не зміг поцілити в них – не спрацював зв’язок, офіцер не встиг отримати дозвіл на запуск ракети. Загинув разом із побратимами.

«Вітя був дуже доброю і відданою справі людиною. Чудово вправлявся з ЗРК «Оса», був одним з кращих на курсі. В житті був дуже щирим і справжнім, впевненим у собі, легко завойовував серця людей. Завжди посміхався. Ми прожили у шлюбі лише 9 місяців, але, впевнена, то був і його, і мій найщасливіший період у житті. Дуже дорожив сім’єю. Вітя дуже хотів дітей, це була його мрія. В останні дні казав, що повернеться додому лише з перемогою», – розповіла Ірина Сушкова, дружина загиблого воїна.

Поховали захисника на Полтавщині.

У Віктора залишилася лише дружина. 

З 24 лютого росіяни вбили 1438 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3313. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!