портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 08 лютого 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Життя 33-річної Катерини Тищенко відібрав авіаудар по приватному житловому будинку у селищі Парковому, що в Центральному районі Маріуполя. Разом із Катериною загинули її мама та бабуся.

Коли почалася повномасштабна війна, Катя мешкала в квартирі друзів у 23-му мікрорайоні. Та після того, як там зникло опалення, а обстріли навколо посилювалися, вона перебралася до будинку мами і бабусі в селищі Парковому. Тут було пічне опалення, їжа, вода. 

«Якщо би Катя залишилася в квартирі друзів, то могла би вижити, бо та квартира ціла, за винятком кількох розбитих шибок», – розповіла тітка Тетяна Тищенко. 

Катерина з мамою і бабусею загинули 17 березня 2022 року від російського авіаудару. 

«Снаряд поцілив у ту прибудову, де був підвал. Катя і бабуся встигли туди заскочити, та це їх не врятувало. Маму Аллу накрило перед порогом, шифером з даху знесло півголови», – розповіла Тетяна. 

Тіла загиблих витягнули сусіди. Віднесли до кладовища за ринком «Каліфорнія». За два тижні, коли обстріли трохи вщухли, Тетяна з чоловіком опізнали рідних. Там і поховали. 

Катя була податковою інспекторкою в Маріуполі. Її пригадують доброю і життєрадісною. Жінка будувала стосунки з коханим. Мріяла про власну родину. 

«Ще 24 лютого, коли я нервово обдзвонювала всіх родичів і знайомих, Катя мені розповіла, що першою їй подзвонила мама і сказала: «Катюша, я люблю тебе!» Після цього Катя сказала мені: «Я тебе теж люблю». Через клубок у горлі я тоді нічого не відповіла, тому кажу зараз: «Катюня, хоча ви з Аллою і не мої кровні родички, а чоловікові, але я вас любила наче своїх. Свої по духу, доброті, ставленню до цього світу. Немає дня, щоб я тебе не згадувала. Так боляче… Легких тобі хмаринок на небі, Катю! Такі, як ти – добродушні, красиві – живуть ангелами на небесах», – написала Тетяна. 

У Катерини Тищенко залишилися тато, дядько та інші родичі.

З 24 лютого росіяни вбили 1850 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4540. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!