У вашингтонській пекарні Dog Tag Bakery презентували «козацький медовик». Автор рецепту – оборонець Маріуполя Олександр Дідур. Він приїхав до США в рамках проєкту «Смак свободи».
Під час презентації Олександр розповів, що рецепт смаколика передається у його родині з покоління в покоління:
«Готувати цей медовик мене навчили бабуся і мама. Для мене це не просто десерт, а частина нашої історії, нашої боротьби та віри в перемогу. Тепер я готую його, щоб нагадати світу про наших героїв і підкреслити, що ми не забули про тих, хто залишається у полоні», - поділився Олександр.
Захисник Маріуполя наголосив, що його місія – не просто познайомити американців з українською традицією. Головна мета - розповісти про наших військовополонених, які досі перебувають у російській неволі. З кожним шматком медовика клієнти пекарні отримуватимуть картку з історією українського героя, який пройшов полон.
Проєкт «Смак Свободи» реалізується спільними зусиллями проєкту «Серце Азовсталі», 1+1 media та американською ветеранською організацією Dog Tag. Він покликаний підвищити обізнаність про проблему звільнення українських військовополонених за кордоном.
За матеріалами Маріупольської міської ради




