портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заходи, присвячені Дню Незалежності України, провели для мешканців інтернатних закладів системи соціального захисту населення області

Опубліковано 25 серпня 2023 року, 13:53 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Щороку 24 серпня ми традиційно відзначаємо головне свято країни - День Незалежності України. У 2023 році - знову в умовах війни, Україні вкотре доводиться відстоювати свою свободу та право на життя. 

У зв’язку із загостренням воєнних дій на території області, пов’язаних з агресією російської федерації проти України, з метою збереження життя та здоров’я мешканців інтернатних закладів області було евакуйовано в різні регіони нашої країни, а деякі з них отримали прихисток в Королівстві Іспанія, Латвійській та Італійській республіках. Навіть за кордоном, наші вихованці та підопічні не забувають добрих традицій та достойно відзначають цей святковий день, у черговий раз доводячи, що відстань не заважає прояву патріотизму та бажанню підтримати свою країну.

Так, для вихованців Дружківського дитячого будинку-інтернату, які перебувають в Королівстві Іспанія, було організовано низку заходів, спрямованих на виховання національної свідомості та гідності, розширення знань про національні цінності, розуміння історичних подій, розвиток почуття єдності та солідарності. Підопічні взяли участь у виховному заході «Моя Україна єдина та вільна!», вікторині «Україна дивує», конкурсі малюнків «Що для мене Україна?», конкурсі зачісок «Коса – дівоча краса», виховній годині з написанням листів захисникам України, а також у ході та мітингу з нагоди Дня Незалежності України у місті Хіхон.

Хлопці з Бахмутського психоневрологічного інтернату, які зараз мешкають в Латвії, відзначили свято в костюмах з українською символікою та емблемою «Бахмут», які вони забрали із собою як оберіг з рідної України.

Урочисто пройшло святкування для підопічних Покровського психоневрологічного інтернату, яких прихистило Королівство Іспанія. З привітаннями до них завітали Надзвичайний Повноважний Посол України в Королівстві Іспанія Погорельцев С.О. та іспанські політики. Політичні діячі щиро привітали із святом наших мешканців. Після урочистої промови відбулося тепле спілкування, фотосесія та танці.

Віримо, що зовсім скоро в Україні настане мир і наші підопічні повернуться додому і житимуть під мирним небом на своїй вільній землі. Наближаємо перемогу! Все буде Україна!

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації