портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Закінчився Відкритий фестиваль української драматургії «Дніпро. Театр.UA»

Опубліковано 21 серпня 2023 року, 08:21

20 серпня 2023 року завершився Відкритий фестиваль української драматургії «Дніпро. Театр.UA», який проходив з нагоди Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України на базі Дніпровського національного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка за участю Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь). 

На закритті фестивалю була присутня заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. У своїй промові вона висловила слова подяки колективу театру за те, що вони не скорилися, не склали руки, не зрадили Україні, відновили свою діяльність і зараз презентують нашу унікальну національну ідентичність, розповідаючи про неї цивілізованому світу. «Вірю, що мистецтво може зцілити навіть понівечену душу. Тому переконана, що ми обов’язково повернемося до нашої рідної Донеччини і українського Маріуполя», - зазначила пані Юлія.

На фестивалі Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) презентував свою виставу «КРИК НАЦІЇ» про біографічні сторінки Василя Стуса, які знаходять аналогії у новітній історії України: подібність боротьби, спільність мети через десятиліття та єдина мрія про вільну культуру незалежної України. Тривалі оплески та неймовірна підтримка глядачів надихнула наш театр і подарувала творче натхнення та дивовижні емоції.

20 серпня Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) вперше презентував прем’єру «HAROSHIRU» за мотивами п’єси Миколи Куліша «Мина Мазайло». Питання української мови й культури було актуальним задовго до того, як Микола Куліш написав «Мина Мазайло» і залишиться таким ще на невизначений час.

Під творчим керівництвом режисера Олега Мельничука у виконанні акторів нашого театру класичний твір розкрився зовсім у новому світлі та набув рис сну, який проводив глядача подіями періоду з 20-х років ХХ століття до 2025 року.

Дякуємо Дніпропетровській облдержадміністрації та команді фестивалю за запрошення, теплий прийом нашого театру та підтримку!

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації