портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр проведе у Вінниці меморіальну акцію 'Голоси вбитих дітей'

Опубліковано 30 травня 2023 року, 17:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

4 червня, в День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської редерації проти України, Донецький обласний дитячо-молодіжний центр запрошує всіх бажаючих долучитися до меморіальної акції 'Голоси вбитих дітей'.

У 2021 році Україна приєдналась до відзначення Міжнародного дня дітей – безневинних жертв агресії, започаткований ООН у 1982 році. У 2014-2021 рр. внаслідок агресії рф на території різних областей, зокрема Донецької та Луганської, загинуло понад 240 дітей. А з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну загинула 501 дитина і ще майже тисяча дістали поранення. 

Молодіжний центр збирає молодь, щоб зробити голубів з фетру та прикріпити до них дзвіночки й розвісити на деревах. Голуби — душі українських дітей, які загинули від рук російських окупантів, дзвіночки — їхні голоси, які будуть вічно звучати в серцях українців.

Вироби будуть відправлені в Донецьку область для вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

У Вінниці молодь може доєднатися до творчого процесу із створення виробів 31 травня о 13.00 за адресою вул. Соборна 72 за попередньою реєстрацією https://forms.gle/1CAi72L6UsB5u4fQ8

Захід відбувається за підтримки управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

За інформацією управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації