портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Запрошуємо молодь до перегляду документальної стрічки з колекції Docudays UA "Мова"

Опубліковано 17 травня 2022 року, 16:55 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації до відзначення Дня вишиванки запрошує молодіжних працівників та молодь молодіжних центрів 19 травня доєднатися до перегляду документальної стрічки  з колекції Docudays UA "Мова" (режисер С.Лисенко).

В цей день пропонуємо поговорити про українське культурне надбання та почитати вірші українських авторів/-рок, заспівати українських пісень та разом подивитися фільм. 

Початок 19 травня о  18:00 годині. Тривалість заходу - 1 година. 

Лінк на зустріч на платформі  Google Meet: https://meet.google.com/vox-cmgo-xug 

Захід безкоштовний, неполітичний. Фільм демонструється українською мовою, має субтитри англійською.

Модераторка - Наталя Жебрик (Кіноклуб медіапросвіти з прав людини "Потенціал" https://www.instagram.com/ngo_pcu/)

Коротко про фільм:  На Сході й Півдні України багато людей не володіють українською мовою. Активісти організовують безкоштовні курси для всіх охочих, а також привозять у міста й містечка книжкові ярмарки, музичні гурти, проводять зустрічі з письменниками. 

Про режисера:  Сергій Лисенко закінчив режисерський факультет Київського національного університету кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого. Працював режисером і сценаристом у компаніях FilmUA і Star Media. У 2012 році разом із партнером Віктором Щєґловим заснував студію «Генератор Фільм» для роботи над власними кінопроєктами.