портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Запрошуємо взяти участь у регіональній акції до Дня слов'янської писемності і культури

Опубліковано 16 травня 2023 року, 09:31 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Щороку 24 травня ми відзначаємо День слов'янської писемності і культури. Цього дня ми вшановуємо братів-подвижників Кирила та Мефодія, які дали слов’янському світу алфавіт, заклавши тим самим основи церковнослов’янської писемності та фундамент усіх слов’янських літератур. У кожній культурі мова є безцінним надбанням людства, дзеркалом, яке відображає душу народу, його історію, звичаї, уподобання, саме тому управління культури і туризму облдержадміністрації та Донецька обласна бібліотека для дітей оголошують регіональну акцію:

«Мова і культура – то душа і тіло»!

Умови надзвичайно прості:

  • намалювати або сфотографувати або створити плакат у фоторедакторі, який розкриває тему свята;
  • з 16 до 20 травня 2023 року надіслати свою роботу на електронну адресу: [email protected]

Публікація матеріалів буде здійснюватися з 23 по 27 травня 2023 року включно на сторінках соцмережі «Фейсбук» обласної бібліотеки для дітей та управління культури і туризму облдержадміністрації. Усім учасникам заходу будуть видані сертифікати.

Запрошуємо доєднатися до акції заклади культури, освіти, гуманітарні хаби Донеччини, які діють на території інших областей, молодіжні центри та всіх, хто забажає освідчитись у любові до рідної української мови і вкотре належно вшанувати її, бо українська – це мова свободи й волі, могутня зброя українського народу в боротьбі за незалежність і Перемогу.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації