портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації відбулося в онлайн-режимі

Опубліковано 13 квітня 2020 року, 10:04 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

10 квітня в онлайн-режимі в Донецькій ОДА відбулося засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Головував на засіданні начальник управління Володимир Мицик, який першочергово закликав колег на місцях дотримуватися карантинних заходів, впроваджених у зв’язку із запобіганням поширенню випадків захворювань, спричинених коронавірусом. Доцільним у сьогоднішніх умовах є використання дистанційних форм роботи.

Участь у заході взяли члени колегії та працівники управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації. В онлайн-режимі були присутні керівники органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівники обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районних організацій фізкультурно-спортивного товариства «Колос».

З першого питання порядку денного засідання колегії управління – про затвердження зведених рейтингів за 2019 рік – доповіла начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій. Вже сталою традицією за підсумками річної роботи є складання трьох рейтингів.

Зведений рейтинг показників для проведення рейтингової оцінки керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів і райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад за 2019 рік (вираховувався на основі 21 показника в роботі):

І група міст: 1 місце – м. Маріуполь, 2 місце – м. Бахмут, 3 місце – м. Краматорськ;
ІІ група міст: 1 місце – м. Дружківка, 2 місце – м. Добропілля, 3 місце – м. Селидове;
ІІІ група міст: 1 місце – м. Вугледар, 2 місце – м. Мирноград, 3 місце – м. Новогродівка;

І група районів: 1 місце – Волноваський район, 2 місце – Слов’янський район, 3 місце – Мар’їнський район;
ІІ група районів: 1 місце – Нікольський район, 2 місце – Костянтинівський район, 3 місце – Добропільський район;

І група громад: 1 місце – Лиманська ОТГ, 2 місце – Олександрівська ОТГ, 3 місце – Миколаївська ОТГ;
ІІ група громад: 1 місце – Шахівська ОТГ, 2 місце – Андріївська ОТГ, 3 місце – Черкаська ОТГ.

Зведений рейтинг з видів спорту Донецької області за 2019 рік:

І група міст: 1 місце – м. Слов’янськ, 2 місце – м. Маріуполь, 3 місце – м. Бахмут;
ІІ група міст: 1 місце – м. Дружківка, 2 місце – м. Покровськ, 3 місце – м. Костянтинівка;
ІІІ група міст: 1 місце – м. Мирноград, 2 місце – м. Вугледар, 3 місце – м. Новогродівка;

І група районів: 1 місце – Волноваський район, 2 місце – Слов’янський район, 3 місце – Мар’їнський район;
ІІ група районів: 1 місце – Мангушський район, 2 місце – Нікольський район, 3 місце – Костянтинівський район;

І група громад: 1 місце – Лиманська ОТГ, 2 місце – Соледарська ОТГ, 3 місце – Миколаївська ОТГ;
ІІ група громад: 1 місце – Черкаська ОТГ, 2 місце – Шахівська ОТГ, 3 місце – Андріївська ОТГ;

І група ФСТ та відомств: 1 місце – ДОО ФСТ «Україна», 2 місце – ДТО ВФСТ «Колос», 3 місце – ДОО ФСТ «Динамо».

Зведений рейтинг показників для проведення рейтингової оцінки діяльності керівників обласних організацій, підпорядкованих управлінню, фізкультурно-спортивних товариств, організацій, що знаходяться на фінансовій підтримці управління за 2019 рік (вираховувався на основі 12 показників у роботі):

І група: 1 місце – школа вищої спортивної майстерності, 2 місце – обласний центр фізкультурно-оздоровчої роботи,  3 місце – Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт»;

ІІ група – обласні ДЮСШ: 1 місце – обласна дитячо-юнацька спортивна школа з кікбоксінгу, 2 місце – обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, 3 місце – комунальний заклад «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю»;

ІІІ група – обласні СДЮСШОР: 1 місце – комунальний позашкільний навчальний заклад «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з велосипедного спорту», 2 місце – комунальний позашкільний навчальний заклад «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з боксу», 3 місце – спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з греко-римської боротьби ім. Г.Г. Узуна;

ІV група – ФСТ та відомства: 1 місце – громадська організація «Донецька територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», 2 місце – громадська організація «Донецька обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Україна», 3 місце – громадська організація «Донецьке обласне фізкультурно-спортивне товариство «Спартак».

Про підсумки діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву Донецької області за 2019 рік доповів директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський.

Він зазначив, що станом на кінець минулого року на Донеччині статутну діяльність здійснює 51 дитячо-юнацька спортивна школа, де навчально-тренувальний процес проводять 831 тренер-викладач, у тому числі 520 – штатних тренерів. Спортивні школи та їх відділення працюють у 14 містах, 11 районах області та 2 об’єднаних територіальних громадах (Іллінівській та Олександрівській).

До систематичних занять з обраного виду спорту залучено 23737 дітей та підлітків, що становить 14,4% від загальної кількості учнів загальноосвітніх шкіл Донецької області – і це є недостатній показник. Серед інших проблемних питань у роботі ДЮСШ Костянтин Кірпулянський позначив такі: відсутність власних коштів у громадських фізкультурно-спортивних організацій на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл, засновниками яких вони є; відсутність власних спортивних баз (такими забезпечено 20 ДЮСШ, або 39,2% від їх загальної кількості); низький відсоток вихованців ДЮСШ, які поєднували б навчально-тренувальний процес і оздоровлення в спортивних та оздоровчих таборах в канікулярний період (станом на 31.12.2019 оздоровлено 6865 учнів ДЮСШ, або 28,9% від загальної кількості учнів спортивних шкіл).

За підсумками роботи в 2019 році було складено рейтинги серед ДЮСШ міст, ДЮСШ районів, спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву, а також серед тренерів-викладачів ДЮСШ з олімпійських та неолімпійських видів спорту в трьох номінаціях: «вища спортивна майстерність», «кваліфікований резерв» та «дитячо-юнацький спорт».

Підсумки роботи серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області за 2019 рік:

- серед ДЮСШ міст: 1 місце – комунальний позашкільний навчальний заклад спортивного профілю «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1 Бахмутської міської ради», 2 місце – Обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, 3 місце – комунальний заклад «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Меотида» Маріупольської міської ради;

- серед ДЮСШ районів: 1 місце – Мангушська дитячо-юнацька спортивна школа «Колос», 2 місце – Дитячо-юнацька спортивна школа Бахмутського району, 3 місце – Волноваська районна дитячо-юнацька спортивна школа;

- серед спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву: 1 місце – комунальний позашкільний навчальний заклад «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з важкої атлетики», 2 місце – комунальний позашкільний навчальний заклад «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з велосипедного спорту», 3 місце – комунальний позашкільний навчальний заклад «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з видів боротьби».

З третього питання порядку денного засідання колегії – про розвиток мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» – доповів директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Він зазначив, що задля розвитку масового спорту на Донеччині функціонують 1 обласний та 17 місцевих центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (протягом 2019 року відкрито центри в місті Вугледар та Олександрівській об’єднаній територіальній громаді). У поточному році планується відкриття центрів у Іллінівській, Лиманській та Шахівській ОТГ.

Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» пропонуватиме центрам міст, районів та ОТГ розглянути питання щодо переведення споруд на їх баланс, що має дозволити більш продуктивно використовувати спортивні майданчики. Також у рамках проєкту «Мобільне місто» планується передбачити зелені зони для пересування на екологічному транспорті.

Після засідання колегії управління відбулася семінар-нарада з керівниками органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад та райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, де розглянули низку питань:

- про підсумки формування річного звіту 2019 року за формою № 2-ФК; про моніторинг складів збірних команд України з видів спорту у розрізі міст, районів, громад (доповідач – начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій);

- про залучення додаткових джерел фінансування для розбудови спортивної інфраструктури (доповідач – головний спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Андрій Іванов);

- про підсумки формування річного звіту 2019 року за формою № 5-ФК (доповідач – координатор формування річного звіту за формою № 5-ФК Галина Кірпулянська);

- про порядок переведення спортсменів до ШВСМ та навчальних закладів спортивного профілю (директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова).

Інші новини за темою