портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України

Опубліковано 09 грудня 2022 року, 20:58 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації 08.12.2022 долучились до засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України.

У форматі відеоконференції проведено «круглий стіл» на тему «Проблеми,  з  якими  стикаються особи з інвалідністю, та шляхи їх вирішення».

У заході взяли участь народні депутати України, керівники профільних міністерств, радник - уповноважений Президента України з питань безбар’єрності, радник - уповноважений Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій та об’єднань, які опікуються питаннями осіб з інвалідністю. 

В ході проведення заходу були висвітлені нагальні потреби, з якими стикаються особи з інвалідністю в умовах воєнного часу, та шляхи їх вирішення.

Учасниками заходу від громадськості були надані пропозиції щодо вирішення висвітлених проблем за тісної співучасті всіх інституцій соціального захисту відповідної категорії громадян.

Метою «круглого столу» було формування спільного бачення шляхів вирішення нагальних проблем, з якими стикаються особи з інвалідністю під час війни, та інформування про нові державні політики, пов’язані з їх розв’язанням (комплексний механізм підтримки працевлаштування і зайнятості, розвиток системи реабілітації, надання соціальних послуг).

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації