портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення

Опубліковано 27 червня 2024 року, 10:53 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

26 червня у Донецькій області відбулися засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення при Волноваській районній державній адміністрації, районній військовій адміністрації; Святогірській, Дружківській, Авдіївській міських військових адміністраціях; Сартанській селищній військово-цивільній адміністрації, Мангушській селищній раді.

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Волноваській районній державній адміністрації, районній військовій адміністрації, до якого долучилися представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, розглянуто стан призначення житлових субсидій та пільг у 2024 році, питання оновлення документів для призначення субсидій внутрішньо переміщеним особам; роботу з дітьми пільгових категорій та взаємодію Вугледарської територіальної громади з цивільним населенням. Обговорено проблемні питання, які виникають в громадах під час надання допомоги населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту.

Впродовж засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Сартанській селищній військово-цивільній адміністрації, до якого долучилися голова Ради ВПО про облдержадміністрації, обласній військовій адміністрації та представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, опрацьовані питання щодо якості надання соціальних послуг, застосування нових соціальних сервісів та перспектив у 2 кварталі 2024 року; актуальні питання щодо призначення субсидій та пільг; результати навчального року в закладах загальної середньої та позашкільної освіти, їх основні досягнення та плани на майбутнє. Також було розглянуто діяльність Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Сартанській селищній військово-цивільній адміністрації; стан додержання і виконання рекомендацій Координаційного центру підтримки цивільного населення при Сартанській селищній військово-цивільній адміністрації та внесення змін до його складу.

Учасники засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Мангушській селищній раді, яке відбулось за участі представників Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, розглянули питання організації оздоровлення та відпочинку дітей Мангушської селищної територіальної громади та можливості їх психосоціальної підтримки. Обговорили шляхи розвитку професійних компетентностей педагогічних працівників, досягнення педагогів та учнів громади.

Під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Святогірській міській військовій адміністрації розглянуто якість надання соціальних послуг в Святогірській міській територіальній громаді та застосування нових соціальних сервісів; проблемні питання щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна мешканців громади внаслідок військової агресії російської федерації.

Організація виконання постанови КМУ від 08.05.2024 № 521 «Деякі питання, нарахування та виплати житлових субсидій і пільг для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива з урахуванням енергетичної кризи…»;  оцінювання якості соціальних послуг мультидисциплінарного підходу з надання соціальних послуг Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Дружківка – ключові питання, про які йшлося на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Дружківській міській військовій адміністрації.

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Авдіївській міській військовій адміністрації розглянуто звіт про надання матеріальної допомоги громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах, за рахунок коштів місцевого бюджету за І півріччя 2024 року; обговорено питання захисту прав дітей Авдіївської територіальної громади в умовах воєнного стану тощо.

За результатами засідань прийняті рішення, визначені подальші напрями роботи та надані відповідні доручення.