портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Краматорській міській військовій адміністрації

Опубліковано 20 вересня 2024 року, 20:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

20 вересня відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Краматорській міській військовій адміністрації.

На засіданні обговорили такі актуальні питання як підготовка до опалювального періоду 2024-2025 років у громаді та організація роботи закладів освіти у 2024-2025 навчальному році в умовах воєнного стану.

Крім того, представники відділу охорони здоров’я Краматорської міської ради та голова Краматорської міської організації Товариства Червоного Хреста України Євгенія Авдюшкіна розповіли про надання психологічної та психосоціальної допомоги мешканцям громади.

Турбота про психічне здоров'я важлива для кожної людини та кожного дня. З початком збройного конфлікту в Україні потреба в психосоціальній підтримці населення значно зросла, адже люди зіткнулися із такими кризовими подіями, до яких неможливо бути готовим.

Психосоціальна підтримка полягає в тому, щоб розкрити внутрішній потенціал людини та спільноти, допомогти розвинути механізми подолання стресу та підвищити стійкість до нього. Вчасно та якісно надана психосоціальна підтримка може допомогти відновитись після кризової події значно швидше та мінімізує ризик виникнення серйозних психологічних проблем.

Одним із стратегічних напрямків діяльності Товариства Червоного Хреста України є саме психічне здоров’я та психосоціальна підтримка вразливих верств населення.

За результатами засідання надані відповідні доручення з порушених питань та визначені подальші напрями співпраці.