портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 29 квітня 2024 року, 16:55 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

26 квітня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулось засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

В роботі Координаційного штабу взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій, голови Рад з питань внутрішньо переміщених осіб облдержадміністрацій, представники громадських й міжнародних організацій.

Учасники Координаційного штабу, серед інших, розглянули питання щодо стану виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам; компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням ВПО в рамках проєкту «Прихисток»; виплати пенсій через Ощадбанк внутрішньо переміщеним особам, які зареєструвались до 24.02.2022; наявних приміщень для проведення релокації закладів стаціонарного догляду з територій, на яких ведуться бойові дії.

Окремо обговорили результати аналізу проблемних питань ВПО, які надійшли на «гарячу лінію» Мінреінтеграції в період з 12 по 25 квітня 2024 року. Серед найактуальніших питань, які цікавлять громадян: виплата державної допомоги ВПО відповідно до постанови КМУ від 20.03.2022 № 332.

За результатами засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб напрацьовані спільні рішення та надані відповідні доручення.