портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 06 квітня 2024 року, 11:02

5 квітня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулось чергове засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

В роботі Координаційного штабу взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій, облдержадміністрацій, громадських та міжнародних організацій.

Члени Координаційного штабу, серед інших, розглянули питання щодо стану виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням ВПО в рамках проєкту «єПрихисток», проведення заходів з евакуацій маломобільних людей, стан проходження проєктів змін до постанов КМУ від 01.09.2023 № 930 та від 11.03.2022 № 261, а також багато інших нагальних питань. 

Присутні розглянули результати діяльності ради ВПО, утвореній при Миколаївській облдержадміністрації, проблемні питання та подальші напрями її діяльності.

Під час засідання напрацьовані спільні рішення задля підтримки внутрішньо переміщених осіб.