портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання регіональної ради з питань безпечної життєдіяльності населення

Опубліковано 11 травня 2019 року, 09:45 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

7 травня 2019 року в облдержадміністрації відбулося засідання регіональної ради з питань безпечної життєдіяльності населення під головуванням заступника голови облдержадміністрації Стокоза І.С.

На засіданні були розглянуті питання, відповідно до Плану роботи регіональної ради з питань безпечної життєдіяльності населення на 2 квартал 2019 року.

На порядок денний засідання ради були винесені питання попередження дитячого травматизму в області, травматизму учнів, вихованців під час освітнього процесу та під час шкільних канікул, запобігання нещасних випадків на водних об’єктах під час купального сезону.

Завідуючий відділенням дитячої травматології та ортопедії Науково-дослідного інституту травматології та ортопедії, лікар ортопед – травматолог вищої категорії Кубрак А.Ю. проінформував про рівень дитячого травматизму в області та освітив проблемні питання в цій сфері: щодо кількості стаціонарних лікарняних ліжок у відділеннях дитячої травматології та ортопедії в області, а також нагальної потреби у обов’язковому медичному страхуванні.

Представник департаменту освіти і науки облдержадміністрації – головний спеціаліст відділу професійної (професійно-технічної) освіти Кузічкін В.І. проінформував членів регіональної ради про стан травматизму учнів, вихованців під час освітнього процесу та організацію профілактичних заходів щодо його зниження (за звітністю за 2018 рік). Заслухавши інформацію, члени регіональної ради дійшли висновку, що профілактичні заходи щодо зниження стану травматизму учнів, вихованців під час освітнього процесу в області в цілому виконуються, що підтверджується зниженням кількості нещасних випадків серед дітей у 2018 році у порівнянні з 2017 роком.

Також на засіданні регіональної ради було заслухано інформацію про заходи щодо запобігання загибелі дітей на водних об’єктах під час купального сезону, надану провідним інспектором відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, капітаном служби цивільного захисту Панковим О.С. Представник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області у своєму виступі висвітив проблеми, пов’язані з визначенням місць масового відпочинку населення на водних об’єктах міст та районів, а також складанням карт-схем земельних ділянок та водного простору, придатних для організації пляжів.

За результатами проведеного засідання прийняті відповідні рішення.