портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Застраховані мешканці Донецької області отримують медичну реабілітацію після перенесених захворювань і травм

Опубліковано 31 травня 2021 року, 16:10

Понад 240 застрахованих осіб та членів їх сімей направили відділення  управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів з початку 2021 року. 

Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» гарантовано право застрахованих осіб на лікування та отримання реабілітаційної допомоги у санаторно-курортних закладах після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Механізм отримання послуг з реабілітаційного лікування та його організація здійснюється відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 13.07.2017  № 39, із змінами та доповненнями.

Так, з початку 2021 року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за власним вибором направлено 243 застраховані особи та члени їх сімей на загальну суму понад 2,4 млн грн за наступними напрямками:

- нейрореабілітація - 24 застраховані особи (10 %);

- м`язово-скелетна реабілітація – 77 застрахованих осіб (32%);

- кардіо-пульмонарна реабілітація - 114 застрахованих осіб (47%);

- інша (соматична) реабілітація - 22 застраховані особи (9%);

- реабілітація при порушенні перебігу вагітності - 4 застраховані особи (2%);

- реабілітація після оперативних втручань на органах зору - 2 застраховані особи (1%).

Зазначаємо, що застрахована особа самостійно може обирати санаторно-курортний заклад, перелік яких у розрізі профілів медичної реабілітації оприлюднено на офіційному вебсайті Фонду: www.fssu.gov.ua.

Санаторно-курортні заклади, які надають послуги з реабілітаційного лікування, суворо дотримуються протиепідемічних заходів, встановлених постановою КМУ від 22.07.2020 № 641.

У разі наявності питань або потреби в консультації щодо проходження реабілітації за кошти Фонду застраховані особи можуть звертатися до управління та територіальних відділень управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області за телефонами, розміщеними на вебсайті Фонду за посиланням.


Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області