портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна отримала від пластунів Донеччини Вифлеємський вогонь миру

Опубліковано 27 грудня 2022 року, 09:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

26 грудня 2022 року представники відокремленого підрозділу молодіжної організації «Пласт-Національна скаутська організація України» в Донецькій області «Донецька округа» передали заступнику голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніній Вифлеємський вогонь миру, повідомляє управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання.

Поширення Вифлеємського вогню - міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Так, австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру з Вифлеєму. Літаком доставляють до Відня. А звідти – передають іншим скаутським осередкам.

Цьогоріч Вифлеємський вогонь став для нашої країни символом єдності та незламності у боротьбі за вільне і мирне майбутнє.

Зараз через велику війну більшість пластунів Донецької округи евакуювалися до більш безпечних регіонів Україні, а дехто за кордон. Але усі вони наближають нашу перемогу, працюючи у гуманітарних хабах, займаючись волонтерством, допомагаючи тим, хто цього потребує. Шестеро пластунів із Донеччини воюють і захищають нашу державу, п’ятьом із них до 35 років. Загалом близько 500 пластунів захищають зараз Україну. 20 пластунів віддали своє життя за незалежність нашої держави.

«Для мене велика честь отримати цей вогонь із ваших рук та відчути неймовірну енергію добра, яку він несе. Хай цей вогонь добра не згасає у ваших серцях та добрих помислах. Далі ми передамо цей вогонь миру на Донеччину і, звичайно, нашим військовим на передову, туди, де він потрібен найбільше», - звернулася до пластунів Юлія Костюніна.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації