портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник голови Донецької ОДА проінспектував процес відновлення зруйнованого житла у населених пунктах поблизу лінії розмежування

Опубліковано 29 квітня 2021 року, 18:56

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін ознайомився з ходом відновлення житлових будинків у населених пунктах поблизу лінії розмежування. Так, сьогодні, 29 квітня, заступник очільника області відвідав села Лебединське, Чермалик та Гранітне, а також міста  Мар'їнка та Красногорівка.

У Сартані він  провів робочу  нараду з питань будівництва дороги на Водяне для потреб місцевого населення та підвозу будівельних матеріалів задля відновлення житла, зруйнованого внаслідок російської агресії.  У нараді взяли участь керівництво ГУ ДСНС у Донецькій області, Маріупольської міської ради, військові, представники  Сартананської ВЦА.  Будівництво зазначеної дороги розпочнеться як тільки буде досягнуто режим тиші.  

Разом з керівництвом ГУ ДСНС у Донецькій області, ВЦА Мар'їнки, Волновахи та Сартани Вадим Філашкін проінспектував  процес відновлення зруйнованого житла.  Місцеві мешканці розповіли представникам влади про основні проблеми у прифронтових  населених  пунктах:  пошкоджені внаслідок бойових дій будинки, проблеми з водопостачанням, відсутність кваліфікованих медиків, складність в отриманні лікування тощо.

«Донецька облдержадміністрація спільно з Головним управлінням ДСНС України в Донецькій області опікуються кожним мешканцем прифронтового населеного пункту і роблять усе можливе, аби люди вчасно отримали необхідну допомогу.  Як і минулого року, роботи з відновлення покрівель плануємо завершити у листопаді. Підрозділи ДСНС працюватимуть на території області доти, поки погодні умови будуть сприятливими для проведення таких робіт»,- зазначив Вадим Філашкін.  

Також він нагадав, що на Донеччині продовжує працювати комісія з виплати компенсацій за житло, зруйноване внаслідок російської агресії. Тому Вадим Філашкін акцентував увагу представникам органів місцевого самоврядування на важливості проведення обстежень постраждалих  будинків, оцінки рівня отриманих збитків, та закликав подавати документи на розгляд комісії для подальшого отримання компенсацій.