портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник голови Донецької ОДА та представники Волинської області вшанували пам'ять капітана СБУ Віктора Мандзика

Опубліковано 22 травня 2021 року, 16:20

Пам'ять капітана СБУ Віктора Мандзика, який  загинув 21 березня 2015 року у місті Волноваха під час виконання чергового бойового завдання,  вшанували сьогодні заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін та представники Волинської області.

У церемонії покладання квітів до пам’ятного знака, встановленого на місці загибелі капітана СБУ,  взяли участь заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко, голова Луцької районної ради Олександр Омельчук та інші.

У перші ж дні російської агресії на Сході України капітан Мандзик подав клопотання про направлення до району проведення АТО, куди згодом виїхав у складі оперативної групи.  21 березня 2015 року Віктор Мандзик трагічно загинув у місті Волноваха Донецької області. Його група протистояла організованому злочинному угрупованню, яке займалося незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування та розбійними нападами на місцевих мешканців.

23 березня 2015 року в місті Луцьк відбулося прощання з офіцером СБУ, у місті було оголошено день жалоби.

25 березня 2015 року за вагомий особистий внесок у зміцнення національної безпеки, високий професіоналізм, зразкове виконання службового обов'язку та з нагоди Дня Служби безпеки України нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).