портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник голови Донецької ОДА здійснила моніторинг ремонту освітніх закладів у Лимані

Опубліковано 20 листопада 2020 року, 09:30 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Тривають ремонтні роботи у Лиманській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 та Інклюзивно-ресурсному центрі Лиманської міської ради Донецької області.  Моніторинг їх виконання здійснила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна під час робочої поїздки до Лиманської територіальної громади.

Наразі виконуються будівельні роботи за робочим проєктом «Реконструкція з використанням заходів термомодернізації будівлі ЗОШ №2 у м. Лиман». Загальна вартість будівельних робіт складає 37,8 млн грн за рахунок Європейського інвестиційного банку.  Роботи заплановано завершити до 31 березня 2021 року. У закладі здобувають освіту 730 учнів, відкрито 3 інклюзивні класи, у яких навчаються 5 учнів з особливими освітніми потребами, створено ресурсну кімнату для проведення корекційно-розвиткових занять.

Інклюзивно-ресурсний центр почав працювати з 4 січня 2019 року  у пристосованому приміщені. На даний час ведуться ремонтні роботи за проєктом «Реконструкція нежитлової будівлі», де буде розташовано інклюзивно-ресурсний центр. Загальна сума ремонтних робіт 9,8 млн грн :  з обласного бюджету – 2,825 тис. грн та 6,803 тис. грн з місцевого бюджету.

Згідно з проєктом у приміщенні ІРЦ будуть розташовані кабінети психолога, вчителя-дефектолога, вчителя-логопеда, зал для заняття ЛФК, ресурсна кімната.

У межах Регіонального стратегічного плану дій з реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Донецькій області з метою ознайомлення з умовами навчання та виховання дітей Юлія Костюніна відвідала Лиманську спеціальну школу № 34 Донецької обласної ради. У ході зустрічі з керівництвом закладу обговорено низку питань щодо організації роботи школи та контингенту учнів, можливості створення умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти Лиманської територіальної громади за місцем проживання дітей.