портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Затверджено оновлений план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області

Опубліковано 20 квітня 2023 року, 11:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Розпорядженням голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації від 19 квітня 2023 року № 146/5-23 затверджено оновлений план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області. 

Оновлення плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області стало необхідним у зв’язку із повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну у 2022 році, введенням воєнного стану та тимчасовою окупацією російською федерацією нових територій. 

В оновленому регіональному плані було враховано такі аспекти: 

- Виклики та загрози для різних цільових груп, які виникли внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України.

- Складові людської безпеки. Ідентифікація та реагування на безпекові виклики в стратегіях, програмах та планах дій різного спрямування.

- Міжнародні стандарти та документи резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

- Синергія міжнародних та національних документів.

- Врахування положень оновленого НПД 1325 «Жінки, мир, безпека» у локальних планах та програмах: методологія, підходи, врахування міжсекторальної взаємодії.

- Створення гендерно-чутливих послуг на місцевому рівні.

- Моніторинг та оцінка.

- Співпраця органів влади та органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством, залучення їх до процесу прийняття рішень.

- Співпраця з міжнародними партнерами та партнерами з розвитку на регіональному рівні.

Оновлений план включає 5 стратегічних цілей, 30 завдань та 103 заходи.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації