портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Завантаженість ліжок з киснем у лікарнях Донеччини, які лікують пацієнтів з СОVID-19, складає 36,2%

Опубліковано 10 грудня 2021 року, 15:10

Завантаженість ліжок з киснем у медичних закладах Донецької області, які визначені для лікування хворих на COVID-19, складає 36,2%. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«Ситуація навколо COVID-19 на Донеччині покращується. Але я б не радив розслаблятися і дотримуватися протиепідемічних правил, тобто дотримання маскового режиму, дистанції тощо», - зазначив Олександр Педенко.

Наразі зайнято 1 498 ліжок у 34 лікарнях Донецької області, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим на COVID-19 та з підозрою на цю хворобу.

«Завантаженість ліжок з киснем складає 36,2%», - сказав Олександр Педенко.

Від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19 убезпечує вакцинація. Відсьогодні центри первинної медико-санітарної допомоги, заклади другого рівна та спеціалізовані заклади, які в своїх лікарнях розгорнули тимчасові пункти щеплення, отримують всі 4 види вакцини, які є в Україні, - Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech; Moderna; AstraZeneca.

Усього з початку кампанії з вакцинації у Донецькій області проведено 1056375 щеплень. Повну імунізацію, тобто дві дози вакцини, на Донеччині отримали 477 036 людей (30,8%).

Інші новини за темою