портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Завдяки НЕФКО у Донецькій області вже завершено 4 проєкти з реконструкції закладів освіти, охорони здоров’я та модернізації вуличного освітлення», – Ігор Мороз

Опубліковано 11 листопада 2019 року, 21:41 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

11 листопада в Бахмутській ЗОШ №10 відбулась презентація результатів співпраці з програмою «Північна ініціатива гуманітарної підтримки та енергоефективності (Україна)». Участь у презентації взяли перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз, Бахмутський міський голова Олексій Рева, представники спільної делегації Посольства Королівства Норвегія в Україні та Представництва Північної екологічної корпорації (НЕФКО) в Україні.
Учасники заходу оглянули утеплене приміщення школи, відвідали «Територію смаколиків», а потім обговорили перспективи співпраці та її результати.
За словами першого заступника голови ОДА Ігоря Мороза, проєкт з термомодернізації ЗОШ №10 - це не єдиний проєкт, який втілений в життя завдяки міжнародним донорам, силам міської та обласної влади.
«Один із проєктів, результати якого ми сьогодні обговорюватимемо, – термомодернізація ЗОШ №10. Для цього були застосовані новітні технології, заходи з енергозабезпечення та спецматеріали. Вже завершено 4 проєкти – з реконструкції закладів охорони здоров’я, освіти, а також впроваджено заходи з модернізації вуличного освітлення. Ще 4 заходи знаходяться у стадії виконання. Загальна сумма проєктів, які на сьогодні фінансуються, складає більше 5 млн євро», – зауважив перший заступник очільника області.
Ігор Мороз подякував за плідну співпрацю та підкреслив, що впровадження цих проєктів позитивно відображається на житті тих мешканців, на території яких безпосередньо вони втілюються.
За його словами, вже майже шостий рік триває агресія РФ, яку мешканці відчувають, знаходячись у безпосередній близькості від лінії розмежування. Цей конфлікт призвів до внутрішньої гуманітарної кризи на території Донецької області. З початку збройного конфлікту Королівство Норвегія входило до числа країн, які є дуже активними донорами в частині надання фінансових ресурсів на проведення реконструкції та втілення енергозберігаючих технологій на об’єктах інфраструктури, впровадженням яких займаються міжнародні організації і, зокрема, північна екологічно-фінансова корпорація НЕФКО.
У подяку за донорську допомогу, школярі вручили гостям пам’ятні подарунки. Наприкінці заходу представники влади поспілкувалися з журналістами та відповіли на їх запитання.