портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Завершені установчі засідання робочих груп з розробки Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року

Опубліковано 26 березня 2019 року, 17:33 , Департамент економіки облдержадміністрації

25 березня відбулося перше засідання робочої групи за напрямом «Економічний розвиток і зайнятість населення». Це остання з чотирьох груп, які повинні були зустрітися та розпочати активну роботу з формування Стратегії.   

Ця група є найбільшою за чисельністю учасників та має додаткове завдання – визначити пріоритети майбутньої смарт-спеціалізації регіону.

Крім організаційних питань, які є традиційними для перших зустрічей, під час засідання обговорювались питання, пов’язані з сучасним станом та напрямами економічного розвитку Донеччини.

Юрій Тупікало, керівник Міжнародного центру незалежних ринкових досліджень, розповів про можливості розвитку виробництва з акцентом на сільське господарство, екологічну галузь та промисловість.

Під іншим кутом зору було презентовано наукове бачення перспектив модернізації економіки регіону. Про це доповів В'ячеслав Ляшенко, старший науковий співробітник Інституту економіки та промисловості НАН України.

В цілому до складу групи увійшли небайдужі люди з активною позицією та бажанням долучитися до процесу. І це не тільки влада, але й представники бізнесу, науки та громадськості.

 Наступний крок у діяльності робочих груп з розробки Стратегії – проведення аналізу соціально-економічного розвитку регіону, у тому числі в контексті визначення галузей спеціалізації. Саме результати цього аналізу стануть предметом подальших обговорень, які  розпочнуться вже у квітні.