портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Завершено реконструкцію важливої для енергоживлення Донецької області підстанції «Бахмутська-110 кВ»

Опубліковано 18 листопада 2021 року, 13:37

Завершено реконструкцію підстанції «Бахмутська-110 кВ», яка є однією із системоутворюючих у загальній структурі енергоживлення Донецької області.

Сьогодні, 18 листопада, заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников оглянув реконструйований об’єкт .

Підстанція «Бахмутська-110 кВ» забезпечує електропостачання мешканців селищ Берестове, Липове, Спірне Соледарської громади та є транзитною – забезпечує електропостачання низки населених пунктів Луганської області. Підстанція була побудована в 1976 році та гостро потребувала модернізації, зношеність обладнання було критичним й серйозно знижувало надійність та якість електропостачання споживачів.

В рамках реконструкції було виконано монтаж комплектного розподільчого пристрою 6 кВ (з вакуумними вимикачами, вимірювальними трансформаторами струму та напруги, обмежувачами перенапруг та сучасними мікропроцесорними пристроями). Також встановлені системи телемеханіки та зв'язку. Бюджет проєкту – 14,78 млн грн без ПДВ.

Компанія «ДТЕК Донецькі електромережі» у 2021 році інвестує в розвиток інфраструктури електричних мереж Донецької області 332 млн грн, що на 72% більше в порівнянні з 2020 роком.

«Облдержадміністрація в рамках своїх програм та президентської програми «Велике будівництво» оновлює школи, дитсадки. В них є харчоблоки з новим потужним обладнанням, в нових лікарнях ставимо енергоємне обладнання. Завдяки синергії, співпраці з ДТЕК, наші об’єкти та приватні домогосподарства отримують надійне енергопостачання. Безумовно, старе обладнання треба замінювати і без цієї роботи не буде оновлення інфраструктури», - зазначив Денис Клюшников.