портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Завершився обласний конкурс для молоді Донецької області до Дня Державного Герба України

Опубліковано 19 лютого 2024 року, 16:09 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

До конкурсу долучилися десятки молодих людей з усього регіону.

Що символізує Тризуб? Для українців в усьому світі Тризуб символізує нерозривний зв’язок із Батьківщиною. У різні періоди історії та по нинішні часи, наш Тризуб ставав символом боротьби за свободу та незалежність. І саме сьогодні наш народ є тим, хто творить сучасну історію Тризуба України.

Молоді учасники та учасниці змогли яскраво на прикладах передати всю сутність символіки, значущість та могутність українського народу. В схематичному зображенні Державного Герба України, виділили найбільшу кількість сенсових символів та описали ці символи в контексті української ідентичності. 

З великої кількості робіт та згідно з вимогами прописаних в положенні - переможцями конкурсу були визначені одразу дві роботи: Панченко Руфіна Іванівна, 17 років, м. Торецьк та Шевцов Богдан Олександрович, 12 років, м. Торецьк.

Важливість даного заходу- це розуміння молоді розкриття та читання державних символів України, передавання цілісності та шанування національних цінностей української культури.

У давні часи і донині він використовувався як оберіг української свободи та незалежності. І відштовхуючись від історичних моментів, можемо оцінити, наскільки глибоко наші учасники та учасниці проникнулися історичними моментами державних символів нашої країни, обізнані в символах української національної ідентичності, знають культуру та ціннісність, що були вкладені в зображенні Державного герба. 

Захід проводився Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром за підтримки Управління сім’ї, молоді та масових заходів НПВ Донецької облдержадміністрації.