портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Збереження пам’яті про боротьбу за незалежність України

Опубліковано 19 жовтня 2023 року, 14:05 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні Україна переживає найбільше випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність та територіальну цілісність. Від початку збройних протистоянь українські військовослужбовці неодноразово демонстрували відвагу, мужність та військові вміння у боротьбі з ворогом, чимало солдатів та офіцерів проявили особистий героїзм. Їхні вчинки - важливий приклад для виховання майбутніх поколінь.

Саме шанування подвигу захисників та захисниць України, увічнення пам’яті про них є вкрай необхідним завданням, яке постає перед органами влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та ініціатив.

19 жовтня 2023 року під час проведення наради для райдержадміністрацій та військових адміністрацій населених пунктів у Донецькій області під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Юлії Костюніної обговорювалися питання створення Алей слави, секторів військових поховань, визначення пам’ятних місць, встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дощок.

Сьогодні 108 об’єктів культурної спадщини Донеччини зазнали руйнації або пошкодження внаслідок воєнних дій. Це зайвий раз підкреслює, що збереження об’єктів культурної спадщини є архіважливим.

Здійсненню заходів щодо дотримання вимог законодавства України у сфері охорони культурної спадщини було присвячене друге питання наради.

Наприкінці заходу надані відповідні рекомендації та доручення щодо подальшої роботи.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації