портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Колектив Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні квітами та концертом

Опубліковано 20 лютого 2023 року, 19:05 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

День пам’яті Героїв Небесної Сотні… Цей День в Україні відзначається щороку 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні». Здобувачі освіти та викладачі Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Карабиця вшанували подвиг учасників Революції Гідності покладанням квітів на Алеї Героїв Небесної Сотні у Кам‘янці-Подільському.

Крім того, в концертній залі коледжу знову звучала музика. «…Герої не вмирають!» - саме під такою назвою відбувся Музичний антракт, присвячений вшануванню пам'яті тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави.

У концерті, присвяченому пам’яті Героїв Небесної Сотні, пролунало чимало творів українських та європейських композиторів: Микола Лисенко і Фредерік Шопен, Анатолій Кос-Анатольський і Нікколо Паганіні, а також твори сучасних українських виконавців. Образами далекої минувщини було пройняте виконання хору «Чорний крук» відомого українського композитора Костянтина Данькевича, а гра камерним оркестром музики Джона Вільямса з відомого історичного фільму-драми «Список Шиндлера» нікого не залишила байдужим.

Безмежна повага та честь кожному, хто б’ється за Україну! Вічна шана нашим Героям Небесної Сотні, які поклали життя за майбутнє України - європейське і демократичне. Їх пам’ятатимуть завжди, про них обов’язково знатимуть прийдешні покоління, бо Герої не вмирають!

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації