портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Земля дає енергію, аби потім допомагати людям», – соціальний робітник Костянтинівського територіального центру соцобслуговування Людмила Ломізова

Опубліковано 27 липня 2020 року, 17:10 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#ДякуємоСоцпрацівникам

Одиноким людям необхідне спілкування, а в разі, якщо вони не можуть вийти з дому, то харчові продукти та ліки. Для таких людей завжди на допомогу готові прийти соціальні працівники, які доглянуть, приготують поїсти, створять затишок та порядок у житлі.

Однією з таких берегинь є Людмила Григорівна Ломізова, яка віддала 16 років соціальній роботі, обслуговує одиноких непрацездатних громадян, із них є особи з V групою рухової активності, тобто ліжкохворі.

Вона любить свою роботу, і це бачать ті, ким вона опікується. Надія Василівна – одна з тих, кого відвідує Людмила Григорівна Ломізова. Вона розповідає про свою соціальну працівницю з любов’ю, як про найкращу подругу. Разом вони можуть про життя поговорити, пошуткувати, поплакатись або порадитись.

«Як тільки вона до мене прийшла, я одразу зрозуміла, що це моя людина. Мені тоді здавалось, що її посмішка зігріла не тільки моє серце, а й усю квартиру, наповнила світлом та добротою. Вона завжди знає, що необхідно робити, мені навіть просити не приходиться. Іноді я, навіть, кажу, що сама щось зроблю, а вона відповідає: «Ну що Ви будете витрачати сили, коли у Вас є я?!». Можу у вихідні їй зателефонувати, і я знаю, що вона відповість і допоможе. Це людина від Бога. Я дуже вдячна долі за таке знайомство», – розповідає пенсіонерка.

Два рази на тиждень соціальні працівники, за словами Людмили Григорівни, відвідують своїх підопічних. Іноді приходять і по 3-5 разів, якщо V група рухової активності. Роботі віддає більшу частину свого часу, іноді навіть вільного. А якщо трапляється годинка-друга, то Людмила займається хобі – виготовляє кулі темарі. Це японська національна техніка вишивання на кулях, які використовують у флористиці та декорі. Встигає також брати участь у ярмарках та виставках.

Особливо полюбляє займатись городом – вирощує овочі, фрукти та квіти, любить тварин. Каже, що земля дає енергію, аби потім допомагати людям.

Молоді, яка тільки стає на шлях допомоги, Людмила Григорівна радить з добром та повагою ставитись до тих, хто їх оточує, цікавитись життям своїх підопічних, відчувати, що їм необхідно. Обов’язково знадобляться витримка та терпіння, але це з’являється з часом.

Нагадаємо, Департамент соцзахисту населення Донецької облдержадміністрації запустив серію медійних матеріалів на підтримку проєкту Міністерства соціальної політики України #ДякуємоСоцпрацівникам.