портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Житлова субсидія призначається на послуги, підтверджені надавачами

Опубліковано 04 жовтня 2024 року, 09:31 , ГУ ПФУ в Донецькій області

📋 Житлова субсидія – це безповоротна адресна державна соціальна допомога від держави тим родинам, доходи яких не дозволять їм самоcтійно сплатити в повному обсязі кошти за спожиті житлово-комунальні послуги.

📎 Для призначення житлової субсидії надаються заява та декларація (за встановленими формами). У поданій заяві людина зазначає набір послуг, на які домогосподарство планує отримувати житлову субсидію.

🔷 Житлова субсидія надається на оплату:

🔸 житлових послуг — послуг з управління багатоквартирним будинком;

🔸 комунальних послуг — послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;

🔸 абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, зокрема за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком та витрат на комунальні послуги в такому будинку (абонентська плата з постачання теплової енергії, гарячого водопостачання, централізованого постачання холодної води);

🔸 на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

☝ На послуги, не зазначені в заяві, житлова субсидія не призначається.

✏ У разі звернення за субсидією за експериментальним проєктом (з поданням спрощеної заяви «в один клік» згідно з положеннями постанови Уряду від 13.06.2023 № 601 «Про реалізацію експериментального проекту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива») органи Пенсійного фонду України самостійно аналізують перелік житлово-комунальних послуг на підставі інформації, отриманої при зверненні від надавачів.

📌 В обох випадках — чи то за загальним правилом, чи в умовах експерименту — житлова субсидія призначається виключно на ті послуги, які підтверджено управителями та/або виконавцями комунальних послуг.

👨‍💻 Більше інформації про субсидії дивіться за посиланням — https://t1p.de/9hwxe.

🌐 Більше новин та актуальної інформації — на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області:

сайті — https://www.pfu.gov.ua/dn,

фейсбук-сторінці — https://www.facebook.com/dn.pfy,

телеграм-каналі — https://t.me/PensFond_dn,

ютуб-каналі — https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn,

інстаграм — https://www.instagram.com/gu.pfu.dn,

TikTok — https://www.tiktok.com/@gu_pfu_dn.