портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Зі Сваляви до Іршави: мобільний табір для дітей і батьків з Донеччини діє на Закарпатті

Опубліковано 05 серпня 2022 року, 09:55 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

4 серпня в місті Свалява Закарпатської області продовжив свою діяльність мобільний (виїзний) табір «Мобі – кемп «Арт - квест» комунального підприємства «Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини», для підтримки дітей та батьків, які вимушено перемістилися із Донецької області. Цього дня в ньому взяли участь 25 осіб, повідомляє Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Захід розпочався з танцювально-ігрових руханок, під час яких знімалася емоційна напруга, діти розвантажувалися і були готові працювати у творчих майстернях.

У різноманітних творчих майстернях діти та батьки власноруч змайстрували обереги та через ігрове анкетування «Сила Янгола-охоронця» провели дослідження щодо впливу та наділення Янголів особливими якостями, зокрема захисту від зла та суму.

З особливою увагою та зацікавленістю діти працювали над створенням подарунку військовим, які боронять нашу Батьківщину від ворожого нападу, - «Рушника єднання».

Під час роботи психологічної студії «Перемога над собою» психологом закладу застосовувались елементи ігротерапії, казкотерапії, ізотерапії, які дозволили розкрити почуття, емоції і спрямувати їх на подолання негативного впливу та травм, отриманих дітьми та їх батьками внаслідок війни.

Діти з інтересом вчилися аналізувати свої особистісні якості, відпрацьовували навички подолання перешкод на шляху до досягненню мрії.

5 серпня мобільний табір продовжить свою діяльність у місті Іршава.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації