портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 № 149 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо надання соціальної та психологічної допомоги центрами соціально-психологічн

Опубліковано 03 квітня 2019 року, 09:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 № 171 внесено зміни до постанов  Кабінету Міністрів України, які регулюють питання та визначають механізми психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності.

Зазначені нормативно - правові акти приведено у відповідність до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

Прийняття документа надає можливість отримати послуги із психологічної реабілітації окрім учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності, особам, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Постановою надано можливість подачі суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації регіональним органам соціального захисту населення (тобто управлінням або Департаментам облдержадміністрацій) документів, необхідних для надання таких послуг.

Змінами надано можливість підписання тристоронніх договорів та оформлення акта наданих послуг з використанням електронного цифрового підпису у разі його наявності у кожної із сторін (органу соціального захисту населення, суб’єкта надання послуг та у отримувача послуг із психологічної реабілітації).

 Встановлено процедуру отримання органом соціального захисту населення актів наданих послуг із психологічної реабілітації.

Уточнений порядок прийому заяв про отримання послуг із психологічної реабілітації для діючих військовослужбовців та осіб, які перебувають на службі.

 Введений новий вид послуги із психологічної\ реабілітації - «декомпресія», яка є  формою первинної психологічної реабілітації військовослужбовців, які перебували в екстремальних (бойових) умовах службово-бойової діяльності, яка складається із комплексу заходів фізичного і психологічного відновлення організму людини та проводиться з метою поступової реадаптації військовослужбовців до звичайних умов життєдіяльності, запобігання розвитку у них психологічних травм.