портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Зроблено в Україні»: платформа, що об'єднує бізнес і споживачів для підтримки вітчизняної економіки

Опубліковано 27 липня 2024 року, 13:13 , Донецький обласний центр зайнятості

Всеукраїнська економічна платформа «Зроблено в Україні» працює пів року. Вона акумулювала в собі пріоритетні напрями розвитку вітчизняного бізнесу та має на меті підтримку української економіки та безпосередньо українських виробників, заохочення населення до придбання української продукції, а також стимулювання бізнесу до відкриття та розвитку власного підприємництва.

26 млн товарів вже марковані логотипом «Зроблено в Україні». Це такі мережі як Сільпо, Лінія магазинів EVA, Епіцентр К, NOVUS, Магазини КОЛО, VARUS, Ашан, АТБ-Маркет, Аврора Мультимаркет, Prom UA. Варто також згадати Mastercard, Укрпошта та YASNO . 

Купуючи продукцію власних виробників ми підтримуємо кожного українця. Вибір вітчизняних — це простий крок з великим впливом. Адже це робочі місця, податки у бюджет і можливість підтримувати сектор безпеки та оборони.

Економічний ефект споживання продукції вітчизняного виробництва:

• 40% придбаного товару українського виробництва повертається у бюджет й формує ВВП. Насамперед це стосується товарів з розвиненим внутрішнім виробництвом — харчова і легка промисловості, виробництво будматеріалів, побутової хімії, косметики тощо;

• споживач фактично платить зарплату працівникам підприємства-виробника і податки у державний бюджет, які повністю йдуть на підтримку безпеки й оборони країни, відрахування пенсій тощо;

• створення нових робочих місць;

• заміщення імпортних товарів потенційно збільшить фонд заробітної плати;

• чим більше українських складових використовують підприємства, тим більше коштів залишається в Україні;

• купувати продукцію українського виробництва — це стимулювати свою, а не чужу економіку.

Тож усі в плюсі, коли розвиваєш українське!