портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

500 млн доларів з 2014 року залучили міжнародні організації на допомогу людям Донеччини, що постраждали від збройного конфлікту

Опубліковано 05 листопада 2019 року, 18:37 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

500 млн доларів з 2014 року залучили міжнародні організації на допомогу людям Донеччини, що постраждали від збройного конфлікту 

Ці кошти спрямовані на покращення водопостачання, санітарні послуги, підготовку до зими, ремонт пошкоджених будинків, покращення доступу до освіти і медицини.

Про це говорили під час голови Донецької ОДА Павла Кириленка з делегацією гуманітарної місії представників дипломатичного співтовариства та гуманітарних організацій в Україні. 

«На території Донеччини діють 67 міжнародних урядових, неурядових і міжурядових організацій. Вони надають допомогу найбільш вразливим верстам населення, що постраждали від конфлікту. Їхня допомога дозволяла і дозволяє оперативно, максимально швидко реагувати на виклики, які принесла збройна агресія Російської Федерації проти України», - зазначив Павло Кириленко. 

Також він наголосив, що завдяки міжнародникам 1,7 мільйонів жителів Донеччини отримали допомогу у забезпеченні водопостачання, 340 тисяч - гроші, ваучери, медичні та гігієнічні засоби; відремонтовано 105 навчальних закладів, 19 тисяч дітей отримали навчальні матеріали. 

Під час зустрічі також говорили про питання подальшої співпраці щодо модернізації системи водопостачання, представники Швейцарії запевнили у готовності й надалі надавати допомогу області компанії «Вода Донбасу», а також про безпекову ситуацію на Донеччині. 

«Україна прагне миру і намагається вирішити цей конфлікт мирним шляхом. Перший етап - розведення військ на окремих ділянках - Україна вже розпочала. Другий етап - переговори у Нормандському форматі, сподіваємося, відбудеться найближчим часом»,- підкреслив голова Донецької ОДА. 

Представники міжнародних організацій запевнили, що уряди їхніх країн підтримують територіальну цілісність України та кроки нашої держави до досягнення миру. 

Павло Кириленко подякував їм за підтримку. Впевнений, що сьогоднішня зустріч розширить напрямки нашої спільної роботи та підвищить ефективність гуманітарних дій міжнародної спільноти на Донеччині й Луганщині.