портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Активні парки – локації здорової України» запрацюють для мешканців Донеччини у квітні

Опубліковано 18 березня 2021 року, 08:30 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Менше місяця залишається до старту в Донецькій області пілотного соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», який за ініціативи Президента Володимира Зеленського спрямований на організацію оздоровчої рухової активності громадян. Відповідні заходи вже у квітні планується проводити в 4 містах: Бахмуті, Краматорську, Маріуполі та Покровську.

Організаційні питання започаткування проєкту розглянули 17 березня на робочій нараді під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна. До обговорення долучилися представники Бахмутської, Краматорської, Маріупольської та Покровської міських рад, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Донецького обласного та міських центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

«Завдяки створенню активних парків розвиток масового спорту має вийти на новий рівень. Для цього у доступних локаціях, з акцентом на вихідні дні, регулярно проводитимуться різноманітні фізкультурно-оздоровчі заходи, що не потребують спеціальної підготовки. Це можуть бути руханки, майстер-класи, спортивні квести, оздоровчі заняття зі скандинавської ходьби, фітнесу, йоги, передбачається безкоштовний прокат інвентарю. А показати приклад населенню мають місцева влада, видатні спортсмени, тренери», - зазначив Вадим Філашкін.

Локаціями для активного дозвілля визначено популярні серед мешканців місця: у Краматорську – парк культури та відпочинку ім. О.С. Пушкіна, у Маріуполі – парк «Веселка», у Покровську – парк «Ювілейний», у Бахмуті – відкритий комплексний майданчик по вулиці Ювілейній, 81а. Розглядається можливість одночасного проведення заходів з їх онлайн-трансляцією на основній сцені в Краматорську.

Задля проведення мешканцями індивідуальних тренувань планується залучити такі основні елементи, як «шведська» стінка, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, сходинки, а також зона (вільний простір) для створення координаційної лінії. Обов’язковою умовою є облаштування цього обладнання QR-кодом, аби кожен бажаючий міг перейти на спеціальний сайт та переглянути відеоуроки з вправами різного рівня складності.

Відповідні елементи навігації та інформаційні матеріали для поширення будуть надані на місця найближчим часом після їх погодження в Офісі Президента України. Очікується, що після запуску пілотних проєктів у п’яти регіонах, починаючи з травня, подібні активні парки запрацюють у громадах по всій країні.