портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Авдіївка урочисто відзначила шосту річницю визволення міста від російських окупантів

Опубліковано 30 липня 2020 року, 12:25

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим  Філашкін привітав  Авдіївку  з шостою річницею визволення міста від російських окупантів.

В урочистому заході «Авдіївка - перша лінія боротьби за незалежність України» взяли участь заступник командувача операції Об’єднаних сил полковник Євген Коваленко, керівник військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка Віталій Барабаш, військовослужбовці, представники органів влади, громадських організацій.

Шість  років  тому військовослужбовці 2-ї батальйонно-тактичної групи 93-ї окремої механізованої бригади разом із бійцями ДУК «Правий сектор» звільнили місто Авдіївку, яке утримувалося проросійськими бойовиками з квітня 2014 року.  Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін нагадав, що завдяки блискучій військовій операції  місто було звільнено від російської окупації без людських втрат.

«Сьогодні звільнене місто намагається жити мирним життям в унісон з іншими містами України, залишаючись однією з найгарячіших точок на мапі військових дій. Всі ці шість років ми маємо не лише розтрощені оселі, а й, нажаль, загиблих серед військових та мирних мешканців міста. Попри всі випробування місто раз за разом, оновлюється та відбудовується, лікує рани, нанесені збройними формуваннями Російської Федерації.  Я щиро вдячний всім мешканцям Авдіївки, які кожного дня, кожної секунду доводять всьому світу – тут була, є і буде Україна!», -  сказав Вадим  Філашкін.

Окремо він подякував військовослужбовцям, які стоять на сторожі суверенітету та територіальної цілісності Української держави,  миру та спокою кожного з українців.

Сьогодні біля пам’ятного знаку на Промзоні, що присвячений воїнам, загиблим під час оборони Авдіівки, церемонію урочистого підняття прапорів військових підрозділів, що захищають державу, провів командир оперативно-тактичного угрупування «Схід» генерал- майор  Андрій Соколов. Саме за його ініціативи 19 вересня 2017 року під Авдіївкою було встановлено та урочисто відкрито цей пам’ятний знак. 

На знак пошани і пам’яті усіх, хто загинув, обороняючи Авдіївку, гості та керівництво міста поклали квіти.