портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Державне підприємство «СЕТАМ» презентувало проект OpenMarket.Вугілля

Опубліковано 20 березня 2019 року, 11:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні, 20 березня, у Краматорську для представників вугільних підприємств Донецької області та департамента базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації Державне підприємство «СЕТАМ» та Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру презентували пілотний проект впровадження електронних земельних торгів.

Під час заходу продемонстрували систему OpenMarketLand за адресою land.setam.net.ua, в якій з’явилися перші лоти. OpenMarket вже розпочав продаж прав оренди на державну землю сільгосппризначення з використанням технології Blockchain. За час роботи системи вже було проведено 485 успішних електронних аукціони на 37, 8 млн грн. Додатково для місцевих бюджетів у результаті конкурентних трогів було зароблено 23, 9 млн грн. Система дозволяє виставляти права оренди на земельні ділянки також об’єднаним територіальним громадам.

Крім того, «СЕТАМ» має окремий напрямок продажу вугілля – проект OpenMarket.Вугілля, який представляє собою онлайн-аукціон з продажу вугілля, відкриває доступ на вугільний ринок всім охочим, усуває існуючі корупційні ризики формування ціни на продукт, розкриває показники щодо обсягів продажу, ціни та попиту на вугілля та відкриває дані для учасників ринку.

У 2017 році «СЕТАМ» з проектом OpenMarket.Вугілля став переможцем всеукраїнського конкурсу Open Data Challenge. Завдяки проекту у вугледобувних підприємств з’являється доступ до клієнтської бази OpenMarket, яка налічує понад 55 тисяч користувачів.