портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд Німеччини допоможе десяти громадам Донеччини

Опубліковано 18 червня 2020 року, 18:02

Десять громад у Донецької області отримають допомогу в рамках реалізації проєкту «Спеціальна програма підтримки Східної України», який започаткувало Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). Про це під час відеоконференції з керівництвом Донецької облдержадміністрації повідомив голова компоненту (соціальні та медичні послуги) у м. Краматорськ, GIZ Михайло Гамалій.

«Основними напрямками підтримки стануть розвиток соціальних та медичних послуг, які надаються у малих громадах Донецької та Луганської областей. Фактично замовником проєкту виступає Уряд Німеччини, а головним партнером в Україні є міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Під час проєкту допомогу отримають десять громад Донецької області, дві з яких наближені до зони ведення бойових дій», - наголосив він.

За словами Михайла Гамалія, проєкт буде реалізовано до 2022 року. Він спрямований насамперед на підтримку громад, які не мають розвинених мереж соціальних та медичних послуг.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников подякував міжнародним партнерам за постійну підтримку та наголосив на необхідності допомоги громадам, які безпосередньо наближені до лінії розмежування або постраждали внаслідок конфлікту на Сході України.

«Хочу звернути вашу увагу на те, що наразі пріоритетним є відновлення нормального життя у громадах, які наближені до лінії розмежування на відстані до 20 кілометрів. Розвиток громад Донеччини має бути зконцентрованим на підтримці найбільш вразливих населених пунктів», - зазначив Денис Клюшников.

Протягом відеоконференції представники GIZ та Донецької ОДА визначили головні проєкти, які мають бути реалізовані першочергово, та обговорили можливість внесення змін до переліку громад, які отримають допомогу.