портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Десять кисневих концентраторів передали трьом медичним закладам Донеччини ПРООН в Україні та ЄС

Опубліковано 27 листопада 2020 року, 15:12

Десять спеціалізованих кисневих концентраторів трьом медичним закладам Донецької області передали Європейський Союз та Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні.

Сьогодні   на території КНП «Обласний перинатальний центр м. Краматорськ» відбулася передача 2 спеціалізованих кисневих концентраторів. Вони використовуватимуть у лікарнях для проведення кисневої терапії пацієнтам із порушеннями дихання та для полегшення перебігу COVID-19. Незабаром планується передача ще 8 концентраторів для потреб інфекційних лікарень у містах Костянтинівка та Мирноград.

Нагадаємо, що у серпні 2020 року, ПРООН в Україні та ЄС передали 18 медичним закладам Донецької області 50 спеціалізованих кисневих концентраторів на суму 25 000 доларів США та 10 моніторів пацієнтів Обласному перинатальному центру та Міській лікарні №3 у Краматорську для ефективнішого контролю за станом пацієнтів в умовах пандемії COVID-19.

Кисневі концентратори (зі швидкістю розпилення 10 л/хв) – це спеціальні електричні прилади, що забезпечують відділення кисню від атмосферного повітря та подають кисень високої концентрації (більше 90%). Вони дозволяють хворим на COVID-19, які перебувають у важкому стані, отримувати оксигенотерапію. Закупівлю обладнання здійснено у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.