портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти з тимчасово окупованих територій можуть вступити до українських ВНЗ без паспорту, атестату та здачі ЗНО

Опубліковано 06 червня 2019 року, 16:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Діти з тимчасово окупованої території та прифронтової зони можуть вступити до українських вищих навчальних закладів за допомогою освітніх центрів "Донбас-Україна" без пред’явлення паспорту, шкільного атестату та здачі ЗНО. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

Очільник області повідомив, що практика залучення дітей з тимчасово окупованих територій до українського освітнього простору існує вже чотири роки. Вона дає можливість дітям, які стали заручниками окупаційної влади, отримати реальну, а не фейкову вищу освіту, справжній атестат, а не папірець, який не визнають ніде у світі.

«Якісна освіта закладає підмурок подальшого життя, фактично є перепусткою у цивілізований світ. Але окупаційна влада, усвідомлюючи це, вдається до цинічних дій: цього року фіксувалися випадки, коли бойовики на контрольованих ними пропускних пунктах під різними надуманими приводами не випускали дітей для здачі ЗНО. Такі дії окупантів грубо порушують права людини, і їм мають дати належну оцінку як українські правоохоронці, так і міжнародні організації», - заявив Олександр Куць.

У повідомленні також йдеться про те, що попри намагання окупантів, вищу освіту можуть отримати усі, хто має таке бажання - освітні центри "Донбас - Україна" розпочали вступну кампанію для тих, хто не має українського паспорту, атестату та сертифікату ЗНО. Перелік центрів, графіки роботи приймальних комісій, кінцеві терміни подачі документів, особливості процедури вступу - цю та іншу інформацію можна отримати на сайті dostupnaosvita.com.ua
Олександр Куць також повідомив, що про особливості вступної кампанії абітурієнти з тимчасово окупованої території можуть дізнатись у операторів безкоштовної гарячої лінії за номерами телефонів 0 800 504 522, +38 066 133 93 75, +38 097 904 71 91.