портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для людей, які не можуть перетнути лінію розмежування, на Донеччині організують пункти тимчасового проживання

Опубліковано 14 вересня 2020 року, 17:43

Місця тимчасового проживання для громадян України, які намагаються перетнути лінію розмежування у бік тимчасово окупованих територій, будуть організовані на базі соціальних закладів  Донецької області. Про це під час робочої наради повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Заступник очільника області зазначив, що для людей, які через певні причини не можуть вільно перетнути лінію розмежування, мають бути створені комфортні умови перебування.

«Наближається погіршення погодних умов, і цілодобове перебування наших громадян на КПВВ стане неможливим. Для того, щоб люди не залишились в негоду на вулиці, ми передбачимо для них місця розміщення в соціальних установах. Також треба вирішити питання підвезення людей з місць розселення до КПВВ», - наголосив Вадим Філашкін.

Окремо він наголосив, що органи місцевого самоврядування, правоохоронці та волонтери мають закликати людей не залишатись цілодобово поблизу КПВВ в очікуванні перетину лінії розмежування задля збереження їх здоров’я.

Також під час наради були розглянуті питання інформування мешканців Донецької області щодо можливості перетину лінії розмежування та механізмів взаємодії між відповідальними особами.

Прикордонники та правозахисники попереджують громадян про можливі ризики непропуску представниками НЗФ. 

Нагадаємо, що КПВВ «Новотроїцьке» відновив свою роботу з 22 червня. Натомість пропуск людей з тимчасово окупованої території здійснювався до 28 червня - окупаційні адміністрації тимчасово окупованих окремих районів Донецької області перекрили в'їзд та виїзд через контрольовані ними пропускні пункти, нехтуючи гуманітарними потребами людей. В окремі дні представники незаконних збройних формувань пропускають людей через КПП «Оленівка» на дорожньому коридорі «Донецьк-Маріуполь».