портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина готується до проведення першого етапу вакцинації від COVID-19

Опубліковано 26 січня 2021 року, 15:13

Сімнадцять-вісімнадцять мобільних бригад з вакцинації від COVID-19 попередньо будуть працювати на території Донецької області на першому етапі вакцинації.  Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області 26 січня.

Він нагадав, що проведення першого та другого етапів  плануються за допомогою мобільних  бригад.  За рекомендацією міністерства охорони здоров’я України відповідно до «дорожньої карти», яка була прийнята,  мінімальна кількість мобільних бригад для Донецької області – сім. 

«Попередньо кожен центр первинно-санітарної допомоги ( це 34 амбулаторії)  визначився зі своїми  бригадами.  Відповідно до «дорожньої карти» будуть проводити щеплення безпосередньо членам мобільних бригад, лікарям у лікарнях, які визначено у якості опорних,  куди доставляються хворі та особи з підозрою на COVID-19.  Ми розраховуємо на те,  що на території Донеччини на першому етапі  буде працювати 17-18 мобільних бригад з вакцинації від COVID-19»,  -  сказав Олександр Педенко.

Інші новини за темою