портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина отримала вакцину виробництва Pfizer-BioNTech та китайської компанії Sinovac Biotech

Опубліковано 20 квітня 2021 року, 13:39

Донецька область отримала вакцину Comirnaty проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech та вакцину CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«Донецька область у неділю отримала вакцину виробництва Pfizer-BioNTech (Бельгія) та вчора – вакцину CoronaVac виробництва  китайської компанії Sinovac Biotech. Вакцинація у Донецькій області здійснюється безкоштовно, з дотриманням вимог Дорожньої карти, яка затверджена відповідним наказом МОЗ України»,  -  зазначив  Олександр Педенко.

Донецька область отримала для першого щеплення 1170 доз вакцини Pfizer-BioNTech. Нею щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей, працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Вакцина CoronaVac отримана у кількості 10320 доз (для першого та другого щеплення).  Нею щеплюють маломобільні групи населення, людей з інвалідністю й тих, хто за ними доглядає. Крім того, цю вакцину отримають освітяни, які будуть залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, та співробітники патрульної поліції.


Інші новини за темою