портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина розраховує на 7 тисяч доз вакцини для першого етапу вакцинації від COVID-19

Опубліковано 03 лютого 2021 року, 16:25

Донецька область розраховує на отримання 7 тисяч доз вакцини для проведення першого етапу вакцинації від COVID-19. Про це  заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко  повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

Він нагадав, що на першому етапі  буде проводитися щеплення усіх працівників мобільних бригад з вакцинації,  усі  медичні працівники та персонал, які працюють у закладах охорони здоров’я,  де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19,всі працівники лабораторій,  які проводять лабораторні дослідження на COVID-19, всі працівники екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв,  люди в інтернатних закладах, будинках для людей похилого віку  та працівники таких закладів. 

«Цільова група першого етапу – 17 972 осіб.  Із цієї кількості забажало зробити щеплення – 3 419 осіб. Таким чином для першого етапу буде замовлено у МОЗ 7 тисяч доз вакцини. Вакцинація від COVID-19 буде проводитися двічі -  в день вакцинації та через 28 діб»,  - сказав Олександр Педенко.

На другому етапі визначено 5 цільових груп: всі працівники первинної медичної допомоги,  працівники інших закладів охорони здоров’я,  які не надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19,  всі працівники системи громадського здоров’я,  люди віком від 80 років, соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери. 

Цільова група другого етапу – 86 240, бажаючі зробити щеплення – 12 587 осіб. Кількість необхідних доз вакцини на другому етапі – 25 200 доз.

Як повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram,  вже в найближчі тижні Україна отримає вакцини компанії  Pfizer/BioNTech. Це 117 тисяч доз вакцини в межах програми COVAX, які будуть використані насамперед для лікарів, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом. «Вакцини від Pfizer/BioNTech — це лише старт, і вже у лютому-на початку березня ми очікуємо значно більші поставки»,  - написав він. 


Інші новини за темою