портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина ще на тиждень зберегла «зелений» рівень епідемічної небезпеки COVID-19

Опубліковано 11 вересня 2020 року, 10:25

Жодна з територій Донецької області не потрапила до переліку населених пунктів з «червоним», «помаранчевим» та «жовтим» рівнями епідемічної небезпеки COVID-19, який затвердила Державна комісія з питань ТЕБ та НС на засіданні 10 вересня. 

Згідно рішенню комісії «червоний» рівень епідемічної небезпеки визначено у 37 адміністративних одиницях.  До «помаранчевого» рівня віднесено Київ.

Території Донеччини не потрапили до цього переліку. Це означає, що у Донецькій області застосовуються протиепідемічні заходи, передбачені для «зеленого» рівня епідемічної небезпеки.

«У нас зростає кількість хворих та рівень госпіталізації. Ми кожного дня вводимо нові лікарні, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію. Важливе виконання протиепідемічних заходів, легковажне ставлення до них у перспективі несе дуже великі загрози для України та здоров’я українців», - підкреслив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на брифінгу за підсумками засідання комісії у четвер. 

Обмеження, передбачені для кожного з рівнів епіднебезпеки, вступають у дію 14 вересня.

Нагадаємо, що 26 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення про подовження карантину в Україні до 31 жовтня 2020 року, а також про  посилення низки обмежувальних заходів.


За матеріалами Міністерства охорони здоров'я України