портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина відзначає День Соборності України

Опубліковано 22 січня 2021 року, 11:07

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника видатному поету Тарасу Шевченку з нагоди Дня Соборності України у Краматорську 22 січня. 

У заході також взяли участь міський голова Краматорська Олександр Гончаренко та заступник командувача операції Об'єднаних сил полковник Григорій Токар, військовослужбовці та представники громадськості. 

 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна щороку відзначає День Соборності. Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року No 42/99.

Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісна Україна – це повернення окупованих Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.