портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччині виділено субвенцію з держбюджету у сумі 8,4 млн грн для придбання 31 квартири для ВПО

Опубліковано 07 серпня 2020 року, 15:59

Донецькій області виділено субвенцію з державного бюджету  у сумі 8,4 млн грн для придбання у комунальну власність 31 квартири для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. 

Донецька облдержадміністрація у тісній співпраці  з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та місцевими органами самоврядування проводить системну роботу щодо вирішення проблеми  забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. 

 В результаті цього, на сьогодні Донецькій області виділено субвенцію з державного бюджету  у сумі 8,4 млн грн для придбання у комунальну власність 31 квартири в містах Авдіївка, Бахмут, Добропілля, Краматорськ, Лиман, Покровськ, Сіверська ОТГ для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам. Для придбання вищевказаних квартир виділено співфінансування з місцевих бюджетів у сумі 3,4 млн грн та з обласного бюджету передбачено  співфінансування у сумі 180 тис.грн.

 Окрім цього наразі Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розглядається можливість додаткового виділення Донецькій області субвенції з державного бюджету у сумі 3,7 млн.грн. для придбання ще 16 квартир у містах  Добропілля, Лиман, Покровськ, Іллінівській, Сіверській та Шахівській об’єднаних територіальних громадах за умови співфінансування з місцевих бюджетів  у розмірі 1,6 млн грн. 

Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» за бюджетною програмою  «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України»  передбачено видатки бюджету в сумі 20 мільйонів гривень, головним розпорядником яких є Мінреінтеграції.