портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область долучається до пілотного проєкту «Активні парки – локації здорової України»

Опубліковано 24 лютого 2021 року, 14:02 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Донеччина стане одним із перших регіонів, де в 2021 році започаткують соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України», спрямований на оздоровчу рухову активність громадян. Кроки щодо реалізації відповідного Указу Президента України обговорили в онлайновому режимі під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна сьогодні, 24 лютого.

«За ініціативи Міністерства молоді та спорту України Донецьку область включено до переліку регіонів, у яких з 1 квітня планується запустити пілотний проєкт «Активні парки – локації здорової України». Таким чином, вже найближчим часом ми маємо визначитися з ключовими питаннями та завданнями, що потребують вирішення, і в першу чергу привести до ладу локації в місцях масового відпочинку населення», - наголосив Вадим Філашкін.

У нараді взяли участь представники 4 міст Донецької області – Бахмута, Краматорська, Маріуполя та Покровська, де має бути реалізовано пілотний проєкт. Передбачається, що в парках і скверах регулярно проводитимуться різноманітні фізкультурно-оздоровчі заходи, що не потребують спеціальної підготовки: руханки, майстер-класи з провідними спортсменів, спортивні квести та фестивалі.

Директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Валицький відзначив, що на початку березня учасникам пілотного проєкту «Активні парки – локації здорової України» буде доведено детальну інформацію щодо його реалізації, зокрема, технічний момент облаштування локацій, розміщення елементів навігації.

Координація проведення заходів у рамках проєкту покладена на Міністерство молоді та спорту України і Всеукраїнський центр «Спорт для всіх», безпосередньо організація заходів – на місцеві центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за участю органів місцевого самоврядування.

Інші новини за темою