портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область не залишилася осторонь Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day»

Опубліковано 21 вересня 2020 року, 13:37 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Донецька область долучилася до акцій,  присвячених Всесвітньому дню прибирання «World Cleanup Day», у суботу, 19 вересня. 

Україна разом із мільйонами активістів із 180 країн світу вийшла на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».  В акції взяли участь люди, незалежно від віку та географії, адже головна мета прибирання полягає в об’єднанні заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.  Молодь з усіх міст, районів та ОТГ Донецької області долучилася до проведення заходу.

Обласний захід у межах акції, присвяченої Всесвітньому дню прибирання, пройшов у Краматорську. Організовано його управлінням сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації. Участь у заході взяло близько 60 осіб. Це студентська молодь, представники громадських організацій області, працівники управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради, Донецького обласного дитячо-молодіжного центру та управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації. Було зібрано 60 пакетів сміття. Окремо відсортовано пластик, скло, метал, папір та поліетилен. Прибирання відбулося у парку Ювілейному, улюбленому місці відпочинку краматорців.

У Покровську фахівці сектору у справах сім'ї та молоді разом з «НОСУ «Скаути Покровська», скаутським формуванням «Сарматівці» та з представниками молодіжної ради прибрали зелену зону парку «Ювілейний».

У Покровському районі збором сміття займалися усі клубні заклади та молодіжні центр – «Гродієвський гурт» та «Міст-ОК».

Молодіжний центр «Хвиля» у с. Білокузьминівка Костянтинівського району залучив до прибирання майже всіх мешканців селища.

Велике прибирання організували молодіжні центри на лінії розмежування. У Мар’їнському районі зі сміттям боролися представники молодіжно центру «YelizavetCity», а у смт. Миронівському Бахмутського району – молодіжний центр «Вітер Змін».

Загалом понад 2000 молодих людей по області долучилися до Всесвітнього день прибирання «World Cleanup Day».

Згідно з доповіддю Фонду Еллен Макартур, 2016 року кількість сміття, скинутого в світовий океан кожну хвилину прирівнюється до вмісту одного сміттєвоза. Якщо не приймати ніяких дій, очікується збільшення до двох в хвилину до 2030 року та чотири за хвилину до 2050 року. Тому спільна робота з місцевими лідерами, урядом та організаціями є першим невідкладним кроком у захисті як водного середовища, так і суші.

Організатор в Україні - Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» (Лец ду іт Юкрейн) спільно з міжнародним рухом Let’s Do It! World

Міжнародна громадська організація Let’s Do It! World є одним акредитованим партнером програми по навколишньому середовищі в ООН. У 2018 році організацію Let’s Do It! World нагороджено премією Громадянина Європи від Європейського парламенту.