портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Донецька область повністю готова до будь-якого розвитку ситуації з коронавірусом», – Павло Кириленко

Опубліковано 28 лютого 2020 року, 16:57 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

28 лютого голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, його заступник Вадим Філашкін та в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Колесник провели брифінг для представників засобів масової інформації з  питань запобігання поширенню коронавірусу.

Під час заходу ставили питання стосовно наявності фахівців, які зможуть надати допомогу у разі необхідності людям, що перетинають лінію розмежування, про заклади, які будуть приймати захворюваних,  додаткове обладнання для обслуговування інфікованих, наявність тестових систем на Донеччини для виявлення захворюваності на коронавірус, час, необхідний для винаходу ліків, які зможуть протидіяти хворобі, наявність масок в Донецькій області, а також наявність серед евакуйованих з Уханя мешканців Донецької області. 

Голова Донецької облдержадміністрації зазначив, що наразі в регіоні не виявлено жодного випадку зараження COVID-19.

«В Донецькій області не зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом. Область повністю готова до будь-якого розвитку ситуації –лікарні обладнані необхідним, підготовані до можливо прийому пацієнтів, лікарі навчені необхідному алгоритму дій. Якщо буде наявна велика кількість захворюваних, у нас є спеціально обладнані місця, де вони будуть знаходитись, перебуваючи на карантині», – зауважив Павло Кириленко.

Він також звернувся до мешканців області, яких попросив не панікувати та не розповсюджувати чутки, бо неправдива інформація, часом, шкодить більше, аніж будь-який вірус. Не наражати на небезпеку себе та оточуючих – якщо маєте симптоми захворювання, то залишайтесь вдома. І одне з найголовніших – не займайтеся самолікуванням, звертайтеся до кваліфікованих лікарів.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Колесника, як карантинний заклад хворих буде приймати Мирноградська інфекційна лікарня, а людей, уражених коронавірусом на півночі області зможе прийняти Костянтинівська інфекційна лікарня, на півдні – Маріупольська міська  лікарня №4 та лікарня швидкої допомоги.  

Володимир Колесник додав, що серед евакуйованих з Уханя є троє маріупольців. Усі вони знаходяться на обсервації разом з рештою евакуйованих.